Jo det är långt kvar...Men jag tycker det är kul att fundera, titta på inspirationsbilder och testa lite idéer i god tid för att slippa stressa, inte kunna festklä bordet som jag tänkt mig för att jag inte planerat i tid.
Ett annat skäl till att jag börjar fundera tidigt är för att jag ska ha tid och möjlighet att ändra inriktning om jag kommer på andra tankar efter en tids planering - det har hänt.
I år har jag tänkt mig något i den här stilen. På fotot har jag använt champagneglas från Åhléns Bistro-serie, men när det är dags är tanken att jag ska använda Kosta Bodas Chateaux-serie till både champagne och vin.

2018 och 2019 gick Sylvestermiddagens bord i mer klassiska vita toner. 2018:

2019 - svarta accenter och mässingfärger till det vita:

Vid ett par tillfällen har mörkare färger fått utgöra temat, som 2012 när jag kom på någon timme innan vi skulle äta att jag kanske skulle duka också.


2017s Sylvesterdukning gick helt och hållet i dramatiskt svart och guld - svart porslin kändes som ett måste så jag investerade i ett halvdussin svarta tallrikar som använts mer än en gång sedan dess.

2015s Sylvesterdukning blev inte i fullt så mörka färger - men mustigare än det vanliga vitt & silver - istället blev det vinrött linne och guldfärgade detaljer.


Och naturligtvis har det dukats upp i det klassiska vitt & silver. 2011 blev kanske mer silver än vitt - men det blänkte fint i ljusskenet.

2016 gick i liknande stil, med inslag av "kristall" - för att det skulle ges en känsla av is- och snö.

Nyårsafton - Sylvester (kolla namnsdagen 31/12) är min favoritdukning på året. För är det något tillfälle man "får" ta ut svängarna så är det ju då. Och det känns alltid trevligt. :)
Kommentera