Inför nyårsafton 2017 hade jag först ett tema planerat - men en stuvbit i svart med guldmönster fick mig att tänka om och temat blev svart och guld. Med mycket tid över (ledig hela december) hann jag fixa mycket och göra egna pyntsaker och what not...
 
För första gången på många år hade jag gjort en del nyinvesteringar, som svarta tallrikar och nya bestick, guldfärgade, för jag ville ha en dukning där alla bitarna passade in i helheten.
 
Meningen var att vi skulle bli 6 personer så jag bestämde mig för att ha bordsplacering för en gångs skull. Två kunde till sist inte komma, men jag behöll ändå bordsplaceringarna när jag ändå gjort dem.
 
Hela lägenheten fixades och pyntades och jag glömde att äta ordentligt under dagen - den läxan lärde jag mig - man måste ha i sig mat så man inte blir lite väl glad efter fördrinksbubblet...
 
I hallen dukades det upp med skål för bubblet och fördrinksglasen stod redo. En guldig nyårsmask satte stämningen redan i hallen. Jag investerade också i batteriljus som fick stå i hallen och i badrummet.
På den svarta duken hade det svarta porslinet från Aida dukats upp med guldfärgade undertallrikar. Serien heter Groovy och finns i flera färger förutom svart. Guldfärgade bestick - på skeden till förrättssoppan låg ett litet paket med en pralin i och i paketet satt placeringskortet.
Svarta servetter hade jag inte och jag skulle inte personligen duka upp med pappersservetter vid ett sådant tillfälle så de vita bomulls/linnerservetterna jag brukar använda kom till pass här med. En enkel brytning fick passa här, och varje kuvert hade också en nyårsmask i guldkartong + en julgranskul i guld. Under servetten placerade menyerna.
Två ljusslingor ringlade sig över mitten på bordet, de mindre vackra batteridosorna doldes med ett stycke av tyget som duken bestod av. En guldfärgad ljusstake med guldfärgat ljus placerades i mitten, flankerat av två ljuslyktor med guldpaljetter. Allt omgivet en "driva" av "isbitar" och "diamanter". Två röda rosor placerades på "drivan" också.
För att spara lite plats valde vi att endast ställa fram vattenglasen och starkvinsglasen för sherryn till förrättssoppan. När nästa rätt och nästa vin serverades bytte vi helt enkelt ut glasen.
Här ser man mittdekoren med de röda rosorna och ljusslingorna.
Mörka färger med guld eller silver ger ett maffigt och festligt intryck - och passar extra bra vid ett sådant "glammigt" tillfälle som nyår kan vara.