Mätt och belåten sitter vi nu, maken och jag. Vi pratade om en god middag i veckan som gick och så bestämde vi oss för att ta det i dag.
 
Känns inte riktigt jättehöstigt än - jag såg blommor och en humla! - i parken på lunchpromenad igår... Men lite höstiga färger i träden och kantareller i butiken i alla fall. På promenaden plockade jag lite vackra löv - ekollon och kastanjer hade jag kvar från förra hösten. En vacker bukett i höstens färger fick ge några blommor och löv till en centraldekor i dukningen.
Detaljer som guldpaljettprydda ljuslyktor, gipspumpor, "kristaller" och annat passade bra in i det höstiga. För att hålla det brandsäkert använde vi batteriljus.
Svarta tallrikar med guldfärgade bestick och vita soppskålar från Arabia + fina slipade böhmiska kristallglas utgjorde kuvert med svarta rullade servetter ombundna med konjaksfärgade sammetsband. Löparen är mörkt brun med guldtrådar - servetterna är svarta men pappersservetter blir ju sällan riktigt svarta, här ser de nästan mörkblå ut...
 
Det blev tvårätters den här lördagen - en gräddig len kantarellsoppa, jag drack alkoholfritt bubbel till.
Desserten vi valde blev smördegsinbakad cambozola - glutenfri deg för makens skull och jag hittade ingen camembert i butiken så det fick bli cambozola. Fikonmarmelad och en smaskig Iscider till blev extra mumsigt.
Med lite löv och annat är det lätt och tacksamt att få till en höstpassande dukning. Annars kommer man långt med färger som passar för årstiden som orange, brunt, guld vinrött o s v.
 
Ha en riktigt skön kväll!