Här har jag lekt lite med mörkblått och guld - inte fullt ut svenska flaggans färger men guld=gult så det kan ju ändå passa.
 
Inte med en nyårsmask förstås - ett arrangemang med gula blommor i mitten skulle kunna göra den här dukningen passande för en dukning på vår nationaldag.
Jag brukar ju börja planera nästa nyår tämligen tidigt - och det här är basen till det som jag ser framför mig när det är dags för nyårsmiddag 2020. De senaste åren har varit med klassiskt vitt och det som hör till, så för det här året vill jag ha ett mer modernt och mörkt, ombonat uttryck.
Tanken är ett arrangemang med mörkt röda rosor i mitten, nyårsmasker klippta ut guldfärgad kartong - återanvända  från det här nyåret:
Guldpaljettlyktor kommer att flankera arrangemanget med blommor och maskerna, troligen kommer girlanger av presentsnöre i guld ligga i mitten av bordet, omlindat en ljusslinga. "Isbitar" och "kristaller" kommer att strösslas över bordet för att reflektera ljusen.
Eventuellt kommer mindre masker pysslas till och läggas på kortsidans kanter. Det beror ju lite på tid och ork...
I den här dukningen vill jag ha modernare glas - så släta champagneglas med Kosta Boda Chateau tycker jag känn mest passande här - hade jag haft fler champagneglas i Chateaux-serien hade jag använt dem men jag har bara tre kvar efter kalasen genom åren som gått. Jag funderade på om jag skulle välja svarta bestick - men jag tycker inte det passar så bra i temat här.
Ibland vet jag exakt vad jag vill se i mina dukningar - men ibland tycker jag det hjälper att göra en uppdukning på prov för att se om bilden jag har i huvudet gör sig bra - och för att se vad som kan göras och "sätter" temat.
 
Ha en skön kväll!