Årets tredje månad inleddes med en liten fredagsmiddag för tre - vi skulle varit fyra men vår väns flickvän kände sig lite "off" så det blev en gäst istället för två. Men det blev trevligt ändå.
 
Menyn:
Dukningen gick mest i svart & vitt med accenter i rosa och silver. En svart löpare lades lite "bohemiskt" över den vita duken, svarta glasdroppar, "isbitar" och "diamanter" och vita pärlor ströddes ut över bordsytan. Svart porslin med svarta bestick, släta vin- och champagneglas och till de rosalila tulpanerna passade det med rosa linneservetter brutna i Ljuset och lutade mot vinglaset.
Förutom de silverfärgade ljusstakarna ställdes två mörka ljuslyktor fram.
Helgen efter dukades det upp för två - med enklare inramning. Menyn var trerätters - men god ändå. Den svarta duken togs bort, ett arrangemang med rosa och vita tygtulpaner ställdes upp i miiten, mörka ljuslyktor ställdes tvärs över - och glasdropparna e t c från helgen innan föstes ihop till en "driva" i mitten. Vi åt trerätters så det dukades upp med Arabia-porslin och vita assietter som lär ha köpts in på en resa till Rumänien många år innan jag kom med i bilden s a s. Bestick från Jenny-serien och vintageglas från en second hand-butik. Vit servett bruten i Pyramiden fick pryda kuverten.
Rosa blev center även i nästa marsdukning, i form av mörkrosa tulpaner. Guldfärgade ljusstakar och ljuslyktor + några ofärgade ljuslyktor och pärlor i två nyanser av rosa fick pryda bordet. Ny duk lades på, den förra var rätt använd...
Swedish Grace-porslin, guldfärgade rostfria bestick, Nachtmannvinglas och en enkel stående brytning av de vita tygservetterna i bomull/linneblandning blev festfint till den ganska enkla dukningen.
Det var marsdukningarna.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej