Nu är det ju inte dags förrän på torsdag, 31/10, men vi kör lite Halloween-inspirerat för lördagens middag.
 
Den vita linneduken får hänga med ett tag till. Min svarta gardinlängd som jag använder som duk eller löpare har blivit en löpare som får bölja sig istället för vara strikt rak och slät.
 
Att färgerna går i orange och svart är väl ingen direkt överraskning... Svart porslin, guldfärgade bestick tycker jag känns rätt med höstens toner och enkelt brutna servetter i orange.
I mitten ståtar en glaspumpa med ett batterdrivet ljus i, omgärdat av små kvistrosor, gipspumpor, små batteridrivna ljus i pumpaform, rönnbärr, några höstlöv som jag sparat från äldre dukning och som pricken på i-et en ljusslinga - även den batteridriven, jag lindade en svart servett om för att gömma batteridosan lite. Orange pumpa-konfetti och mina så ofta använda "isbitar" och "kristaller" fullbordade det hela.
Slipade kristallglas fyndade på Stadsmissionen känns också passande i temat - men jag kan ju inte avstå från något lite oseriöst så det blev en godisskalle i svart och orange lutade mot glasen - lite Halloween-godis kan man väl ha? ^_^
Servetterna är s k lunchservetter och dumt nog inte färgade på båda sidor - men jag bröt dem i en enkel variant som fungerar bra för de här.
Inte så mycket dödsskallar och spindlar och sån't - i år kände jag för en snäll variant. Förra året såg det ut så här:
Rätt snäll variant det med men något mer "skräckig" ändå.
 
Menyn ikväll blir blinier med tångkaviar och crème fraîche, champinjongratäng med blomkålsgratäng och till sist satsumas med mörk choklad. Mer om det en annan dag. :)
 
Ha en skön eftermiddag och afton!