Hur goda råden är ska väl inte jag avgöra, men här kommer några tips i alla fall. Småservetter som inte använts? Tänker då på de här riktigt små som kallas kaffeseervetter eller cocktailservetter och som ju är till för vad de heter. Men om det inte är fika eller drinkmingel - det går att använda dem även till lunch- eller middag! Ta två servetter, de här är alltså ca 11,5 x 11,5 cm.
Vik ut dem helt och lägg ihop - här försköt jag kanterna lite för att det ska synas att det är två servetter - men såklart de ska läggas så kant i kant som det går.
Rulla sedan ihop servetten - inte för hårt utan så det blir en luftig rulle.
Knyt sedan ihop med ett fint band - här har jag använt ett sådant där band som finns i kläder, jag klipper bort dem från toppar jag inte förvarar på galgar och då kan man använda dem så här.
Eller så använder man ett annat fint band som jag gjorde häromhelgen när de enda vita pappersservetterna jag hade var dessa...
En annan variant är att vika ihop servetten på ungefär tre lika delar - större del än bilden här nere visar alltså.
En stående rektangel:
Knyt ett band om - presentsnören går utmärkt att använda och är ett lätt sätt att få in en temafärg i det hela.
En annan variant - börja med servetten utvikt:
Dra sedan ihop den löst på diagonalen:
Knyt ett band om:
Eller så rullar man den på diagonalen, man viker ut servetten:
Rulla sedan ihop den från ett hörn:
 
Avsluta med ett fint band om:
Det går att bryta den här varianten men det enklaste får blir nog då, annars blir det väldigt smått. Vik längs diagonalen:
Vik ihop en gång till så det blir till en mindre trekant.
Ställ sedan upp som en "pyramid" - man kan ställa den både med "hela" ryggsidan utåt, eller med "snibbarna" utåt.
Har du stuvbitar över - riv eller klipp remsor och använd som servettband. Eller gör servettringar av papper som du river eller klipper remsor av och antingen tejpar eller limmar eller häftar ihop med en häftklamrare - skarven läggs förstås nedåt så det inte syns i själva dukningen.
 
Det går att göra mycket med små medel som inte behöver vara dyra! Själv försöker jag undvika att köpa nya pappersserveter och håller mig till återanvändbara - men jag vill använda de pappersservetter jag ändå har och då får man hitta lite annorlunda vägar ibland.
 
Ha en fortsatt fin fredag!