Hösten 2019 infann sig medan jag sökte uppdrag. Det fanns tid att fixa saker som att plocka löv för en höstlig duknng - och det var det jag gjorde en höstlördag när jag blev sugen på att fixa Afternoon Tea efter brittisk förlaga.
 
Löparen i bränt orange fick ligga kvar som bas över den vita duken. En bit oblekt omslagspapper lades på där löv i vackra höstfärger tillsammans med ljuslyktor och gipspumpor, rönnbärsklasar och ekollon och en vas med löv istället för blommor utgjorde "blomarrangemang".
Till höstfärger är det fint med mörka toner, så svart porslin, guldfärgade bestick, vita bomulls/linneservetter rullade och ombundna med konjaksbruna sammetsband + slipade champagneglas från Nachtmann dukades fram som kuvert.
Veckan efter började jag mitt nya uppdrag och en vacker höstbukett blev mittdekor i helgdukningen efter första arbetsveckan. Jag flyttade om löven lite, ställde fram ljuslyktor med guldpaljetter och mässingsljusstakar med vita ljus. Några "isbitar" ströddes ut - för tanken på frostnupna oktobernätter.
Svart porslin från Aida Groovy med svarta bestick, släta vinglas och svarta pappersservetter i en dukning som jag sett kallas Sommarfågel eller Svalan blev lördagsfina kuvert.
Hösten är tacksam för att plocka löv och sådant ute för fin dekor i dukningar.