En festlig dukning behöver dekor - även om det bara är en liten blomma. Det som är viktigt - enligt mig, det är förstås en personlig åsikt, jag kan ju inte säga mer än det - är att hålla dekoren lågt.
 
Att inte kunna se personer man äter festmiddag med för att ett stort blomsterarrangemang eller en jättekandelaber skymmer tycker jag är trist.
 
Därför - håll det lågt. Istället för ett stort skrymmande blomsterarrangemang kan man dela upp blommorna i flera mindre. Tomma glasburkar av storlek mindre, små glas eller t o m ljuslyktor fungerar jättebra till syftet.
 
Som här t e x - en bukett rosa nejlikor delades upp i flera små arrangemang. Ljuslyktor i olika varianter blev utmärkta "vaser".
Eller en liten, tom burk.
Har man ont om plats kan ett litet snapsglas med en enstaka blomma fungera bra.
Eller, om det är ont om plats, använda tallriken som en plats för dekor.
En liten vas i mitten som inte skymmer - vill man ha något högre som ljusstakar och ljus kan man ställa det högre lite på sidorna så de inte skymmer de som sitter vid bordet för varandra.
 
 
Ett annat alternativ - har man riktigt höga ljusstakar och skålaer eller vaser på hög fot kan man använda dessa - gästerna ser då varandra "under" dekorationerna och det kan ju bli väldigt maffigt!
 
Ha en super dag!