Mätt och belåten minst sagt.
 
Än en pandemi-nyårsafton där vi firade på tu man hand. Trerätters - ibland har vi haft 5- eller 4-rätters på nyårsafton men den här gången valde vi 3-rätters.
Dukningen gick i svart med rött och silveraccenter. Över den befintliga vita linneduken lades en svart transparent gardinlängd som veks i mitten för att inte bli för lång. Ett arrangemang av röda nejlikor sattes i mitten av bordsdekoren. Ljusslinga, ljuslyktor, "diamanter", röda tygrosor och svarta glasdroppar dekorerade duken.
Ljuslyktorna, ofärgade, silverfärgade och svarta tillsammans med ljusslingan och silverfärgade ljusfat med en tygros + en presentrosett lyste upp med silverfärgade stjärnstickers och svarta glasdroppar. "Diamanterna" hjälpte till att reflektera ljusen.
Vad till en dukning i svart/rött med silveraccenter om inte svart porslin med rostfria bestick i silverfärg, röda tygservetter brutna som rosetter med svarta sammetsband om - och slipade glas. Champagneglas och vinglas från Nachtmann med ett mönster av sädesax och desservinglas i böhmisk kristall. Och vattenglas från Kosta Boda.
Vi började med kantarellsoppa och bubbel.
Varmrätten - färsjärpar inlindade i bacon och pommes + bea-sås. Jag åt lammfärs, maken som är veggie åt färsjärpar av ärtprotein med veggie-bacon.
Desserten blev inte riktigt som tänkt - ett räknefel ställde till det men jag fick stoppa in geggan i frysen och få en sorts frusen moccamousse... Fast gott var det ändå. :-)
Alltsammans sköljdes ned med kaffe, konjak och chokladbitar.
Det var en riktigt nyårsmiddag det! :)