Vi kan ju inte direkt kalla det Gåsmiddag, vi äter inte gås och inte heller svartsoppa. Men ändå. Soppa, fågel och dessert med äpple - så det är i alla fall den idén.
Menyn består av champinjonsoppa, kyckling alt quorn med potatis, gräddsås, haricots verts och katrinplommon. Till dessert blir det smördegsinbakta äpplen med vaniljglass.
Förra året dukade vi upp med vita blommor och klassisk servettbrytning. Vi använde gammalt porslin som är ett arv från pappa.

Dagens middag går i samma klassiska stil men med lite annat stuk. Samma porslin och bestick, ungefär samma dekor men lite annorlunda. Andra glas och en linneduk + linneservetter. En spegelskiva känns gammeldags och klassiskt.

Det blev tygblommor och en fjäder i år istället för levande men det blev fint ändå tycker jag.

Jag borde ha stärkt linneservetterna så jag fick improvisera lite med att rulla servetterna på diagonalen och luta dem mot dessertvinsglasen.

Glasen är rätt gamla tror jag, det är antikbodsfynd precis som nysilverbesticken. Porslinet är närmare 100 år gammalt - serien heter Regina, från Gustavsbergs porslinsfabrik och slutade tillverkas 1935...

Ha en skön afton!
Kommentera