Nyårsafton på en lördag och långa arbetsdagar...
 
Men eftersom jag har för vana att planera mina bjudningar fungerade det ändå.
 
Menyn var satt sedan länge. Provlagad och proväten och godkänd...
 
Kycklinglevermousse på stekt bröd med vinbärsgelé och små saltgurkor. Är ingen leverälskare - men kycklinglever är mjällare och lenare än t e x nötlever. Livskamraten fick mousse gjord på champinjoner och det blev riktigt bra faktiskt.
 
Smördegsinbakad lax/quorn med ugnsostade rotfukter utgjorde varmrätten.
 
Till dessert serverades kokosgarnerade ugnsstekta äppelklyftor med vaniljglass. Låter inte läskigt va? Det var det inte heller. =D
 
I månader trodde jag att dukningen skulle gå i mörkblått och silver. Men bara någon vecka innan middagen ändrade jag mig och det blev "vinterlandskaps"tema på dukningen istället.
 
Omslagspapper i silvermetallic blev bordslöpare ovanpå vitt linne. Vitt porslin, slipade champagneglas och slipade starkvinsglas, silverfärgade "fin"bestick, vita linneservetter med "isbloms"servettringar utgjorde kuvert.
Dekoren utgjordes av "isbitar" och "kristaller", vita ljus, ljuslyktor i silver och klarglas, ljusstakar i klarglas, vita julkulor och vita tygblommor. Stickers i form av "kristaller" fästes på silverlöparen.
Silvermetallic får lätt en ton av guld i blixtljus men det är silver. Min idé var ett islandskap - nog tycker jag att jag fick fram den känslan.
 
Ljuslyktor och ljusstakar innan ljusen kom dit...
 
Gästerna berömde dukningen och tyckte det såg proffsigt och genomtänkt ut. Och då har jag lycktas i mitt uppsåt! :)
 
 

Kommentera

Publiceras ej