Nu var det ju inte så att jag hade något annat än en trevlig lördagsmiddag vid festligt dukat bord i åtanke och det blev mörkt röda rosor som dekor eftersom jag tyckte det skulle passa med de vinröda linneservetterna jag använde i kväll. Det var maken som kommenterade att det såg ut som det skulle vara Alla Hjärtans Dag. Och jo, det ligger väl något i det...
De röda rosorna hade slagit ut fint och det räckte bra med 3 rosor i vasen tyckte jag. Till de mustigt röda rosorna tyckte jag det blev fint med röda tygrosor på duken och "isbitar" och "diamanter" fick också pryda duken, det reflekterar ljuset fint. Två mässingsfärgade ljusstakar, ofärgade ljuslyktor och guldfärgade ljusfat passade in i färgsättningen.
Från början hade jag en lite annan idé för dukningen men det blev lite annorlunda med Swedish Grace-porslin, guldfärgade bestick, Bistro-vinglas, starkvinsglas och enkelt rullade vinröda linneservetter ombundna med guldmetallicband.
Maten var enkel men jag gillar oftast enklare mat. Jag åt medwurstspäckad kycklingfilé med ugnsrostade sötpotatisklyftor, liten osttallrik med färsk frukt och avslutade alltsammans med en French Coffe - en Irish men med konjak istället för whisky. Maken åt samma förutom att han åt sojaburgare istället, han är ju vegetarian.
 

Kommentera

Publiceras ej