Halva året har redan gått - som vanligt undrar jag lite var all tid tar vägen...
 
Det var inte så många dagar sedan midsommarafton som var senaste tillfället när vi dukade upp till fest. Vi brukar fira midsommar med mina svärföräldrar, av olika orsaker har det inte blivit så förra året och i år. Maken och jag hade istället en skön och slö dag hemma på själva midsommarafton och åt gott vid fint dukat bord.
 
Den vårigt gröna duken fick ligga kvar, mittpunkten fick bli ett arrangemang med ljusgul krysantemum. Gult och blått känns helt rätt en midsommarafton så det blev blå ljuslyktor och blå pärlor som pyntade bordet i övrigt - tillsammans med "diamanter" och glasdroppar + ett par ofärgade ljuslyktor.
Midsommar är fest men kanske inte jättehögtidligt så det kändes helt rätt att duka med ärvt porslin från Gutavsbergs Regina-serie, vinglas med gammeldags känsla och nysilverbestick. Iddes inte riktigt stryka så det blev blå pappersservetter ihoprullade och ombundna med gula virkade spetsband istället.
Vi drack "snaps", ingefärashots - de biter lite som snaps så därför tycker vi det är en kul grej - an får känslan av en hutt men det blir lite mindre alkohol.
Det blev en hemtrevlig lite "lantlig" dukning och en väldigt trevlig midsommarmiddag.
Ha det gott!