Dukat, mesta av maten förberedd, nu är det "bara" att klä sig och fixa sig lite. Fest för två, vi beslöt oss tidigare i höstas att inte ta risker och fira bara vi två i år.
 
Valet för färgerna gjordes tidigt, i våras. Mörkblått och guld - för en mysig och festlig känsla.
Till det svarta porslinet och guldfärgade bestickentyckte jag att glasassietterna och Chateaux-glasen passade bäst - lite mer modern känsla över det hela. Mörkblå linneservetter - de ser svarta ut men är faktiskt mörkblå och guldfärgade band blev en bra "topping" på kuverten tyckte jag.
Min ursprungliga tanke var att använda orange blommor men det fanns inga i butiken när jag handlade häromdagen men det blev ju faktiskt väldigt fint med de mörkröda rosorna. Maskerna i guldkartong totade jag ihop till en nyårsfest för 3 år sedan, då låg det en på varje kuvert.
Menyn för aftonen blir lökcheesecake med tångkaviar, ryggbiff/sojabiff med kantarellsås och potatisklyftor och glutenfri saffranskaka med vispad grädde. Till det dricks det champagne, Amarone-vin och en iscider - som Eiswein men gjord på äpplen istället. Maken dricker alkoholfria alternativ - han har inte problem med alkohol, han har valt att vara alkoholfri bara.
 
Här ovan ser man kuvertet - svart porslin Groovy, en blå servett som mellanlägg, en assiett i pressglas, guldfärgade bestick, vatten- champagne- och vinglas från Kosta Bodas Chateaux-serie och secondhandfyndade glas. Till den här dukningen tycker jag vikta servetter med band om passar bra.
 
Ha en skön kväll, stay safe och Gott Nytt År!