men även t e x svart & rosa fungerar bra för en kontrastrik och lite "dramatisk" dukning.
 
Här i en provdukning - en dukning måste inte bestå av tjusig blomesteruppsats med en massa olika dekortillbehör - den kan göras så här enkel också. Det som ser ut som vita tabletter är ljusrosa linneservetter vikta i trianglar. De rosa pappersservetterna är vikta som ett kuvert.
Rosa blockljus med två svarta värmeljus och några små strassdekaler i rosa på dukens yta - lätta att ta bort därifrån. Svart porslin och svarta bestick "hör till".
Majmiddag eller vårmiddag börjar bli lite av en tradition här i "residenset". För vårens velade jag länge och väl om vilket färgtema jag skulle använda. Der blev till sist svart/vitt med rosa accenter. Vid det här tillfället var vi 8 middagsdeltagare så vi satte ihop två bord till en kvadrat och dukade "runt om". Vilket gav lite mer plats för blomsteruppsättningar och dekor.
Vita irridescerande paljetter och svarta glasdroppar tog upp basfärgerna medan ljus, ljuslyktor och blommor fick gå i rosa. Kuverten var svarta tallrikar eller vita och silverfärgade bestick tillsammans med vita servetter med rosa band om + ett litet svart paket med rosa snören på varje kuvert. En svart servett lades under för att skapa kontrast mellan servett och de kuvert som hade vita tallrikar.
Under sensommaren kände jag en lördag för ett mer dramatiskt uttryck än de lite ljuvare färgteman jag hållit mig till under sommaren. Det var faktiskt "blomstren", en gör-det-själv-dekoration, sm styrde färgsättningen. Rosa tygtulpaner med rosa fjädrar fick agera blomsteruppsättning med svarta blockljus och pärlor i rosa och svart.
Svarta tallrikar, svarta bestick och rosa pappersservetter med ett svart spetsband om fick utgöra kuverten.
Rosa och svart blir inte lika "hårt" som vitt och svart men ger en lite "ren" och "dramatisk" känsla. Andra klara färger fungerar säkert lika bra, som ljuslila eller varför inte en mild vårgrön nyans? Bara att leka loss!
 
Ha en fin kväll!