En flaska champagne som jag fick av uppdragsgivaren när jag slutade i veckan som gick gav idé till vad jag skulle äta på lördagen inför sista advent. Och dukningen blev till viss del given. Efter en smula "fipplande" kom jag fram till att de röda servetterna fick brytas i den klassiska Solfjädern. Swedish Grace-porslin, champagneglas från Chateaux och snirkliga nysilverbestick satte ihop kuverten.

Eftersom jag hade räkor i frysen valde jag att göra en rätt med räkor med curry i såsen och "pasta". Med ägg, färskost och fiberhusk görs kolhydratsnål och glutenfri "pasta."

Det är förstås fortfarande adventstider så mittdekoren byggdes av en vit ros från bukett jag fick när jag slutade ett uppdrag i veckan. Julgransdekor i vitt och rött för vinter/juletider och "isbitar" och glasdroppar + ljusslinga och blockljus kändes helt rätt i sammanhanget.

Det fick bli röda pappersservetter i en klassisk brytning på Swedish Grace-porslin till nysilverbesticken och champagneglasen från kosta Boda Chateaux-serie. Solfjädern är klassisk och lättt att göra i olika versioner.

Snart jul - ofattbart.
Kommentera