En enkel men god middag vid adventsdukat bord fick det bli igår. Jag ville fortsätta på det vita med julrött och lade till inslag av gyllene toner. Arabia-porslin, guldfärgade rostfria bestick, champagneglas från Bistro-serien med guld&vitmönstrade servetter brutna i Kuvertet med en gyllene julgranskula som prydnad utgjorde kuverten för helgdukningen i advents första vecka.
I mitten ställde jag en vas med ett enkelt arrangemang av röda rosor, omgivna av små julgranskulor med mönster i guld. En ljusslinga, "diamanter", mässingsfärgade ljusstakar med vita batteriljus, ofärgade ljusslyktor med batterljus fullbordade mittdekoren.
Några "kulor" av guld lades till som komplement till de jag hade som servettdekor. I adventsljusstaken ses att vi fortfarande är i 1:a adventsveckan.
Batteriljusen i ljusstakarna är en ny variant för mig - med yta av vax och enkla att tända och släcka genom att trycka på "lågan".
Guldiga toner känns juligt och rött hör ju till förstås!
Maten då? Jag åt fiskgratäng med lite hetta och ugnsrostade potatishalvor, maken lättkokta haricots verts med samma sorts potatis och bea. Låter kanske lite "magert", men bönor innehåller protein och blir en mättande måltid med potatisen och bean. Vi sköljde ned det hela med ett gott alkoholfritt mousserande vin. Desserten var varm chokladdryck spetsad med konjak och toppad med vispgrädde. Värmande såhär i decemberkylan.

Kommentera

Publiceras ej