Det är ju inte alltid det finns plats för blommor, ljusstakar, pynt o s v vid ett fullt uppdukat bord - nedan är två bord ihopställda - men det blev ändå för trångt för full uppsättning av glas så dessertvinet fick gästerna hämta från ett annat bord med dessertvinsglasen uppställda.
Man får tänka praktiskt. Kanske nöja sig med vattenglas och vinglas och rent av använda vinglaset till både förrätt och varmrätt.
Är bordet smalt får man tänka lite annorlunda - några ljuslyktor med plastisbitar och tygblommor fick räcka här - men man kan utnyttja andra ytor.
Samma idé här. Med en person "per sida" på vårt smala matbord får man använda kuverten som en del av dekoren och utnyttja den yta som finns - några frå ljuslyktor och glasdroppar på själva duken - för att då med lite blomster lades de på kuverten.
Här fick endast ett ljus plats - men ljusslingor är ett bra komplement.
Eftersom det var ont om plats dukade jag endast upp med vattenglasen och med förrättsglasen - sedan fick jag byta ut glasen allt eftersom. Och även här fick kuverten bli en del av dekoren.
Med så smalt bord som vi har kan man få pussla till det för att kunna dekorera - men man får vara lite påhittig.
Ibland får man välja att låta det lilla vara mer som man säger. Att placera fem personer med "fullt batteri" vid vårt lila bord är inte lätt och lämnar inte mycket plats för annat.
Vackra band och fina glas får vara dekor i sin egen rätt - dock pyntade jag den lilla överblivna ytan så gott det gick.
Sex personer är max vad som kan sitta vid vårt lilla bord. Det gjorde vi för en tid sedan vid en lunch. Ett batteridrivet ljus i en ljuslykta och några enstka blomster var vad som gick att pynta med - fina band i generösa rosetter pryder också ett festbord. Och menyer - kunde ju också ha varit placeringskort som även det kan vara en del av dekoren.
Det enkla är det väl så sköna som jag brukar säga. Finns inte plats för mycket bordspynt - låt kuverten vara dekoren - även om det försvinner när man sätter sig och tar ut servetten så ser det fint ut och välkomnande innan man går till bords.
 

Kommentera

Publiceras ej