Ibland så blir det ju så - man har av olika skäl inte möjlighet eller vilja att festduka ett middagsbord överdådigt.
 
Att gå in för en minimalistisk stil tycker jag är en ganska bra väg - det behöver inte alls innebära att man gör avkall på att det blir fint och välkomnande och festligt.
 
Har man inte ett matsalsbord med herrgårdsliknande proportioner får man tänka på "litet men trevligt".
 
Vårt bord hemma går att sitta sex personer kring - men det blir trångt. Att duka med flera bestick och många glas är inte möjligt så då får man ju använda sig av små medel. Fina band kring servetterna, enstaka blommor om det får plats, och kanske något litet enkelt att pynta med och något litet ljus.
Här fick det bli en liten lykta med ett batteridrivet ljus i. När jag stod och tittade på bordet tyckte jag att något litet mer kunde behövas och strödde därför ut några vita hobbypärlor.
Som synes blir det inte många cm kvar när det är dukat för sex personer.
 
Även om det finns plats kan det av andra rutiga och randiga orsaker och skäl inte vara läge för överdådigt pynt. Ett litet blomsterarrangemang och några ljus - då har man i alla fall gjort något för att visa en sorts "välkommen till middag".
 
Enklast enkla men ändå så att det syns att det inte är en middag en vanlig tisdag?
En blomma, några ljus och en bruten servett - enkelt där man låter färgerna vara det som dekorerar.
 
Inte så sparsmakat kanske - men det är egentligen mest ljuslyktor, några tygblommor och band om servetterna som är tämligen enkel dekor i den här nyårsdukningen.
 
Man tager vad man haver ibland - men det går ändå att fixa en fin dukning genom att använda "mindre blir mer" - finns inte plats eller tillgång till många saker så går det utmärkt att hålla det minimalistiskt.
 
Ha en superb dag! =)

Kommentera

Publiceras ej