Bordet uppdukat, ev. placeringskort och menykort utplacerade - men så sätter ni er ned och inser att ni ser ju inte bordskamraterna på andra sidan...
 
För vasen och blommorna blev för höga när ni väl satt ned...
 
Håll dekor låga - jag kan inte säga det ofta nog. Det ser tjusigt och pampigt ut med stora maffiga blomsteruppsättningar och höga kandelabrar - men hur kul är det egentligen om de man ska dela bordet med inte ser varandra för bara trän, eh blomster?
 
Små burkar, glas, ljuslyktor och förstås, små vaser - kan med fördel användas för att ha blommor i så arrangemangen blir låga och inte skymmer bordskamraterna för varandra.
 
Burkar är utmärkta att använda som vaser - se till att lägga dem i blöt i god tid så etiketterna åker av lätt.
 
Ljuslyktor, större eller mindre - kan också fungera att sätta blommor i. Här nedan med svarta glasdroppar i botten.
Eller bara fylld med vatten och blommor.
Små glas, med eller utan fot, kan bli små vaser för enstaka blomster eller så många blommor som får plats. Eller mindre ljuslyktor.
 
 
 
 
 
 
En låg skål fungerar också bra som vas för en lägre dekor.
Det går oftare än man tänker på bra att använda saker som inte är avsedda för det man använder dem till - spåna fritt!
 
Har man inte plats eller om blommorna är inte är helt pigga kan man lägga dem på bordet och hoppa vaser av alla slag. Här lade jag dem direkt på duken.
Eller så lägger man dem på tallriken...
Eller mitt ibland övrig dekor.
Man behöver förstås inte ha blomster i en dukning men det är ändå något lite speciellt festligt med blommor på ett festdukat bord. Tygblommor kan också fungera, det beror alldeles på hur det görs och hur det ser ut i övrigt, I den här nyårsdukningen med några år på nacken var tanken ett islandskap - och då behövs kanske inte levande blommor?
Ha en bra dag! =)
 
 

Kommentera

Publiceras ej