Sista delen med dukningar som är mindre kostsamma eller använder vad du har hemma.
 
Dukningsförslag 10
 
Vit duk - för att det är enkelt och en bra bas för dukningar. Lägg en vacker scarf eller sjal över - givetvis ordentligt tvättad och ren!
 
Använd servetter och ljus som pssar till sjalens färg/färger. Är det mycket färg och mönster passar enfärgat bäst. Vitt fungerar förstås, brutna eller med band som passar till sjalens färg/färger.
 
Har man en duk med mycket färger och mönster räcker det långt som dekor, i den här dukningen är inte blommor och många dekordetaljer ett måste. några enkla blommor i färger som tar upp överdukens är alltid fint förstås.
 
Ju mer färger och mönster i duken, desto mindre pynt behövs tycker jag. Det kan lätt bli rörigt för ögonen annars.
 
Enkla placeringskort som lutas mot ett glas eller fästs i en gaffel tycker jag passar bäst här.
 
Dukningsförslag 11
 
Passar främst till adventstider, jul och nyår.
 
Använd julgranskulor och annat sådant pynt att lägga i mitten på bordet. Glittergirlanger som slinga i mitten. Beroende på färger passar dekoren olika bra till jul och nyår. Inför nyår passar kanske juldekor i guld, silver eller vitt bäst, för advent och jul dekor i rött, grönt och guld.
 
Ljus och servetter använder man i färgskala som bäst passar för tillfället.
 
Man kan ha blommor så klart - för min del tycker jag inte lltid det är ett måste, speciellt inte om man laddar på med glittergirlanger och/eller glittriga och "blingiga" julgranskulor.
 
Dukningsförslag 12
 
Förutom vit duk, servetter och ljus i vilka färger man ha hemma, så är idén här att använda aluminiumfolie, t e x ugns-
 
Förutom som servettringar kan folien användas som bordtabletter eller ägga som silverfärgad löpare, riva av små bitar att använda som konfetti, linda runt skaftet på en blomma som läggs somprydnad på varje kuvert eller ovanpå en vikt servett, klä in burkar som kläs som vaser - för att nämna några sätt att använda folien.
 
Vita ljus och blommor blir finit till och ger en viss "klassis" stil även om man använd vanlig ugnsfolie till dekordetaljer, färgade ljus och servetter ger en annan känsla.
 
Det var 12 förslag till dukningar som inte är för dyra eller som använder det som finns hemma. Bara att släppa tankarna fria och spåna vilt!
 
Ha en fin dag!

Kommentera

Publiceras ej