Mina förslag med budget och ta vad man har tänk fortsätter idag.
 
Dukningsförslag 4
 
Vi duk. Ljusstakar med vita ljus. Vita servetter - tyg eller pappers i kraftigare kvalitet som bryts i någon fin variant - behöver inte vara krångligt, även enkla brytningar ser festliga och välkomnande ut.
 
Har man porslin i färg eller vitt med färgat mönster, ser det fint ut i en klassiskt vit dukning med vitt fungera som alltid det med.
 
Använd blommor i någon mild färg, arrangera i mindre vaser eller som större uppsättning som mittpunkt - tänk på att gästerna ska kunna se varandra bara. Alternativt använd gröna blad som girlanger.
 
Placeringskort - gör så pass stora att de går att vika dubblet, med namnen utskrivna eller handtextade och ställ ovanpå ett glas eller t e x ovanför gaffeln i kuvertet.
 
Dukningsförslag 5
 
Vit duk. Plocka eller köp blommmor. Använd små burkar eller små glas, ställ någon blomma per "vas" och placera dessa i en rad lägns bordet.
 
Knyt band i någon färg från blommorna om vita servetter eller använd färgade som harmonierar med blommornas färg/färger.
 
Vita ljus eller färgade - ta det du tycker ser vackert ut.
 
Använd gärna en blomma per kuvert att stick in i band kring servetten eller bara lägg ovanpå en vikt servett. Eller fäst en bordsplaceringslapp i en blomma och lägg på lämpligt ställe vid kuvertet.
 
Dukningsförslag 6
 
Vit duk - eller om det föredras och bordsytan är fin - ingen duk alls. Använd fint omslagspapper eller fina servetter och klipp/riv ut/vik lagom bitar att användas som bordstabletter för varje kuvert.
 
Servetterna kan vara vita med band som passar tabletterna, ha servettringar tillverkade av samma material som tabletterna eller i färg som passar med tabletterna och bryts.
 
Ljusen kan vara vita eller i färg som passar med tabletterna.
 
Plocka eller köp blommor - korta av skaften och lägg blommorna som "löpare" eller girlanger över bordet. Gör detta så sent som möjligt så blommorna inte slokar alltför mycket innan det är dags för fest eller om det är begränsad mängd, lägg ett blött hushållspapper runt varje snittyta och fäst med t e x ugnsfolie.
 
Sktiv ut/handtexta bordsplaceringarm gärna på färgat papper, eller vanligt vitt med en passande bild på en blomma, klipp/riv ut lagom bit och fäst i skänklarna på gaffeln.
 
Fortsättning följer, ha en bra dag!

Kommentera

Publiceras ej